star_border

Baumit FixBeton

Lucrări de betonare rapidă, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști!

Lumea pare că se mișcă din ce în ce mai rapid și avem din ce în ce mai puțin timp pentru familie și lucrurile simple care fac parte din viața noastră. Căutăm diferite modalități pentru a ne simplifica viața și a dedica mai mult timp familiei, pasiunilor și odihnei. Cine ar fi crezut vreodată că betonul ne-ar putea ajuta, în acest sens?

  • Beton cu întărire rapidă
  • Pentru ridicarea stâlpilor și fundațiilor de mici dimensiuni
  • Lucrabilitate chiar și fără amestecare

Când putem să profităm de acest beton?

Rýchle betónovanie

Amestecul de beton C16 / 20 cu întărire rapidă pentru ridicarea și ancorarea rapidă a elementelor arhitecturale de mici dimensiuni care nu au menirea de a susține sarcini semnificative, cum ar fi stâlpii folosiți pentru garduri, iluminat, cutii poștale, cantitățile acumulate de materiale publicitare, catarge de steag, linii de îmbrăcăminte, elemente de alpinism și alunecare în cadrul locurilor de joacă etc., precum și în momentul în care apare nevoia de mici lucrări din beton în zone cu acces dificil la rețeaua de alimentare electrică și amplasarea fundațiilor pentru elemente structurale de mici dimensiuni.

Aplicare

Nu necesită amestecare

Nu este necesară alimentarea, amestecarea sau recipientul. Ideal pentru puncte greu de atins. Turnați amestecul uscat în canalul pregătit și adăugați cantitatea corespunzătoare de apă, după care ați terminat. 
Timp de priză inițial: aprox. 3 minute
Timpul până la fundație ușoară: aprox. 30 minute
Timpul până la fundație grea: approx. 24 de ore

La amestecare

Amestecul de beton uscat este combinat cu apă în cadrul unui recipient, turnat în cofraj și compactat. Procesul trebuie îndeplinit într-o perioadă limitată de timp de 10 minute, în care betonul începe să se întărească. Timp de priză inițial: aprox. 10 minute. Timpul până la fundație ușoară: aprox. 30 minute. Timpul până la fundație grea: aprox. 24 de ore.

Aplicare fără amestecare – pas cu pas

Kotvenie stĺpika

Pasul 1: Săpați șanțul fundației pentru stâlp. Șanțul ar trebui să se întindă 20 - 30 cm în jurul elementului care urmează a fi ancorat. Înfigeți stâlpul. Drenați cu apă pereții laterali și fundul șanțului.

Kotvenie stĺpika

Pasul 2: Turnați amestecul Baumit FixBeton uscat în interiorul șanțului, formând un strat cu o grosime de 10 cm.

Kotvenie stĺpika

Pasul 3: Neteziți stratul de amestec uscat cu o mistrie.

Kotvenie stĺpika

Pasul 4: În final, folosiți o duză de pulverizare sub presiune pentru a turna cantitatea specificată de apă pe amestecul uscat deja prezent în șanț. (3,2 L de apă per sac de 25 kg). Permiteți amestecului să se umecteze în apă timp de aproximativ 1 minut și repetați procesul până la atingerea nivelului dorit al fundației.

Kotvenie stĺpika

Pasul 5: Neteziți ultimul strat cu o mistrie de îndată ce betonul a absorbit apa.

Kotvenie stĺpika

Pasul 6: Amestecul de beton va începe să se întărească după aproximativ 3 minute. Stâlpul va fi fixat după 5 minute. Betonul va fi capabil să reziste la lumină și sarcini grele în 30 de minute, respectiv 24 de ore.

Video - Aplicarea Baumit FixBeton