Renovarea unei fațade cu mici fisuri
star_border

Renovarea unei fațade cu mici fisuri

Chiar și fisurile de dimensiunea unui fir de păr, cu lățime maximă de 0,5 mm, au capacitatea de a deteriora permanent fațada, de-a lungul timpului. În acest caz, repararea fațadei este simplă.

2 pași pentru o fațadă nouă

Fisurile cu lățime mai mică de 0,5 mm sunt acoperite cu un strat special de penetrare cu fibre și ulterior, convertit cu un nou strat de vopsea pentru fațade.

Pasul 1

Oprava fasády s trhlinkami

Aplicați amorsa de legătură Baumit FillPrimer pe tencuială pentru a acoperi fisurile de mărimea firelor de păr și deteriorărilor de mici dimensiuni.

Pasul 2

Nová fasádna farba

Acoperiți cu noua vopsea pentru fațade Baumit StarColor, NanoporColor, SilikonColor.

Instrucțiuni de lucru pas-cu-pas

1. Evaluați starea fațadei

Fasáda s mikrotrhlinkami

Evaluați lățimea fisurilor din fațadă. Suprafața fațadei trebuie să fie fermă și coezivă, fără alge. Curățați cu peria sau spălați sub presiune fațada prăfuită și murdară. Dacă fațada încă prezintă alte deficiențe, este necesar ca acestea să fie, mai întâi, îndepărtate.
A se vedea: Pregătirea tencuielii

2. De ce anume vom avea nevoie?

Fasáda s mikrotrhlinkami

Pregătiți amorsa de legătură Baumit FillPrimer, un strat nou de vopsea pentru fațade, o rolă pentru fațade sau echipamente pentru aplicarea mecanică a tencuielii pentru fațade.

3. Amorsă de legătură

Penetračný náter na mikrotrhlinky

Amestecați suficient amorsa de legătură în interiorul unei găleți. Dacă este necesar, de ex., pe perioda temperaturilor extrem de ridicate, se poate adăuga maxim 5% apă (maxim 1 L de apă/găleată de 25 kg).

4. Acoperirea fisurilor

Prekrytie trhlín na fasáde

Aplicați amorsa de legătură Baumit FillPrimer pe tencuială cu ajutorul unei role sau perii, în mod uniform și fără fisuri. Stratul va închide fisurile cu lățimea de până la 0,5 mm. Timpul de uscare până la aplicarea următoarelor straturi este de minim 24 de ore.

5. Noul strat de acoperire a fațadei

Nová fasádna farba

Aplicăm două straturi de vopsea de calitate superioară pentru fațade pe fațada curată. Primul strat se aplică diluat cu 10 - 15% apă. După o pauză de minim 12 ore, aplicăm 1 până la 2 straturi de vopsea pentru fațade, după caz. Se va lăsa o fereastră de minim 4 ore între fiecare strat de acoperire.

6. Pulverizarea vopselei pe fațadă

Striekanie fasádnej farby

Vopseaua pentru fațade Baumit se poate aplica și folosind pulverizarea fără aer. Permite aplicarea rapidă și uniformă a vopselei pentru fațade într-un interval de timp scurt, pe suprafața uniforme de dimensiuni mari.

Produse Baumit

Video pentru instrucțiuni