Repararea unui balcon din beton
star_border

Repararea unui balcon din beton

Most often occurring defects of the balcony boards are caused by degradation of concrete, corrosion of handrails and uncovered balcony board reinforcement. The Baumit system offers products for rehabilitation of concrete structures for protection of existing balcony structures.

The Baumit BetoSystem ensures perfect and simple solution in the following cases:

  • Reconstructions of original surfaces by repair of peeling off surfaces and unevenness
  • Surface levelling
  • Corrosion protection and increase of coverage of concrete reinforcement
  • Antifreeze and defrosting protection (high mechanical and chemical resistances)
  • Reinforcing or recovery of civil structures

Instrucțiuni de lucru pas-cu-pas

Očistenie podkladu

1. Îndepărtați părțile înnisipate, exfoliante și ne-compacte ale suprafeței plăcii balconului cu ajutorul unei dălți, ciocan sau ciocan de tăiere, până la obținerea unui beton fără defecte.

Odstránenie hrdze

2. Curățați cu grijă consolidarea de rugină prin sablare sau cu ajutorul unei perii de sârmă sau unei perii de sârmă rotative până la obținerea unui aspect metalic.

Očistenie balkónovej dosky

3. Curățați suprafața cu jet de apă sub presiune pentru a îndepărta praful și alte impurități de pe suprafață, astfel încât să fie asigurată lipirea de alte materiale.

Ochranný náter proti korózii

4. Imediat după curățarea suprafeței cu componente de consolidare și din oțel, aplicați 2 straturi de acoperire Baumit BetoProtect pentru protecția împotriva coroziunii. Aplicați al doilea strat în urma timpului de uscare de 6 ore de la primul strat de acoperire.

Navlhčenie podkladu

5. Cu o zi înainte de aplicarea punții de lipire Baumit BetoHaft, umeziți din nou suprafața suficient cu apă, pentru a asigura legătura perfectă cu materialul aplicat ulterior. Acționați cu atenție pentru a împiedica formarea unei pelicule de apă pe zona orizontală.

Nanesenie kontaktného mostíka

6. Aplicați puntea de lipire Baumit BetoHaft pe suprafața pre-umezită cu ajutorul unei perii dure, pentru a obține o acoperire continuă a suprafeței, și asigurați conexiunea perfectă cu materialul aplicat ulterior. Toate deschiderile și golurile trebuie acoperite cu atenție.

Sanačná malta

7. Aplicați tencuiala de renovare Baumit BetoFill prin sistemul „proaspăt pe proaspăt” peste stratul Baumit BetoHaft aplicat, sub presiune. Tencuiala de renovare se poate aplica până la grosimea de 40 mm a stratului, într-o singură operațiune. Atenție! Tencuiala nu se poate aplica pe o punte de lipire uscată. Dacă este cazul, puntea de lipire trebuie îndepărtată și procedura, repetată.

Betónová stierka

8. Instalați un profil potrivit cu ajutorul unui cioc, pe marginea inferioară a balconului. Aplicați apoi șapa din beton Baumit BetoFinish în mod uniform, pe suprafața pre-umezită, folosind sistemul „proaspăt pe proaspăt” cu grosime maximă de 5 mm pentru a unifica suprafața.

Zrekonštruovaný betónový balkón

9. Protejați suprafețele reconstruite ale plăcii balconului împotriva uscării prea rapide (de ex., cu ajutorul unei pelicule de polietilenă). După uscarea stratului, realizați tratamentul final al suprafețelor.

Produse Baumit