Tencuieli tradiționale pe bază de var pentru restaurarea siturilor de patrimoniu
star_border

Tencuieli tradiționale pe bază de var pentru restaurarea siturilor de patrimoniu

Tradičné vápenné omietky

Cu liantul NHL binder și mortarul NHL gata dozat, Baumit oferă o linie mixtă de produse pentru renovarea clădirilor istorice. Proprietățile produselor NHL, adaptate la modelele istorice, sunt soluția ideală dacă vine vorba de restaurarea stocurilor vechi de tencuială și readucerea acestora la specificațiile originale. Mulțumită porozității naturale și deschidere cu difuzie, aceste produse se utilizează și pentru clădirile noi, putând astfel să creeze condiții climatice interioare grozave.

  • Produse speciale pentru clădiri istorice
  • Produse de sistem pentru aplicare mecanică și manuală 
  • Lianți și produse gata dozate
  • Siguranță ridicată prin turnare uniformă
  • Sisteme care permit trecerea aerului

NHL – Var natural hidraulic

Înseamnă var natural hidraulic. Combină avantajele unei tencuieli clasice de var – legată cu CO2 – cu priza prin absorbția apei, fără ciment adăugat și se folosește, de preferință, în clădiri istorice, pentru a proteja materialul clădirii.

Historické omietky

Renovarea în siguranță a clădirilor istorice

Clădirile istorice și de patrimoniu sunt unice și merită calitate superioară în ceea ce privește utilizarea produselor de renovare. Cu produsele NHL de la Baumit, sunteți în siguranță.

Pregătirea substratului și tencuielii de bază

Strat de acoperire special pre-pulverizat NHL de la Baumit pentru pregătirea substratului înaintea aplicării tencuielilor NHL. Tencuielile pentru stratul de bază sunt disponibile pentru aplicare mecanică sau manuală. Tencuiala NHL pentru izolație termică se poate utiliza pentru sporirea proprietăților de izolație termică a zidăriei.

Tencuieli de ștuc, mortare, finisări de suprafețe, și adeziv

Tencuielile de ștuc moi cu suprafață netedă moale se aplică pe tencuiala manuală sau mecanică NHL. Pentru a crea un strat de mortar consolidat cu plasă pe tencuiala pentru izolație termică, folosim mortar NHL aplicat în două granularități, neted fin (0,6 mm) și granular fin (1 mm). Pentru suprafețe complet fine, este disponibilă și finisarea netedă NHL cu mortar de var a Baumit.

Recomandăm vopseaua pentru fațade Baumit NanoporColor ca finisare a suprafeței fațadei pentru tencuieli NHL. 

Varul hidraulic natural NHL 3,5 de la Baumit servește la producerea mortarului și tencuielilor proprii.