Produse Klima
star_border

Produsele Klima sunt inspirate de natură

Precum coaja de ou, produsele Baumit Klima conțin var. Coaja de ou oferă protecție pentru puiul de găină nenăscut, acționează drept o încăpere cu climat și se poate utiliza chiar și drept hrană. Prea multă umezeală în aer crește riscul de apariție a mucegaiului. Varul are efect de prevenție: Mucegaiul și ciupercile sunt probabil printre cele mai mari riscuri la adresa sănătății din locuință. Varul este alcalin. Prin aceasta, împiedică formarea mucegaiului.

Tencuielile de var sunt dezinfectanți naturali

Umiditatea relativă ideală din aer se situează în intervalul 40 – 60%. Acarienii, care pot provoca astm, se dezvoltă la nivele ridicate de umiditate. Aerul care este prea uscat nu doar că produce niveluri de praf mai ridicate, dar conduce și la membrane mucoase uscate și, implicit, la un risc de infecție sporit, spre exemplu, ca urmare a virusului de gripă în perioada anotimpului rece. Surse de umiditate A face duș, a găti, a usca hainele și respirația unei familii de 4 persoane eliberează 20 de litri de apă în aer, zilnic. Lucrările de construcții și reparații pot, de asemenea, conduce la umiditate reziduală în interior. Umiditatea necesită ventilare și poate fi parțial absorbită de pereți, pardoseli și accesorii, și eliberată ulterior.

Controlul umidității din aer

Produsele Klima sunt dedicate îmbunătățirii climatului interior. Tencuiala Klima este o tencuială minerală cu conținut de var natural. Permite aerului să circule și acționează drept un regulator natural de umezeală. Acest efect este multiplicat de structura sa cu micropori. Poate absorbi mai multă umezeală într-o perioadă mai scurtă de timp, comparativ cu tencuielile obișnuite de interior. În cazul scăderii nivelului de umezeală, aceasta o readuce, încet și uniform, în aerul interior.

Dezinfectează aerul în mod natural

Filerul de piatră de var și liantul cu var oferă un caracter de tencuială de bază (pH aprox. 12), ceea ce face ca tencuielile Klima să dezinfecteze natural și să acționeze drept protecție naturală împotriva microorganismelor dăunătoare și dezvoltării mucegaiului. Tencuielile de var sunt antistatice, astfel că nu colectează particule de praf.

Se raportează la grosimea stratului

Chiar și peretele interior ideal necesită o grosime suficientă a tencuielii. Acesta este singurul mod de control optim al umidității. Conform rezultatelor Parcului de Cercetare Viva, eficiența maximă se obține la o grosime a stratului de 1,5 cm. Tencuiala va putea absorbi perfect umezeală suplimentară și, dacă mediul este uscat, o poate readuce la interior.