Alegerea tencuielii de interior
star_border

Alegerea tencuielii de interior

Baumit a dezvoltat sisteme speciale de tencuială de interior pentru o gamă extinsă de aplicare. Acestea asigură un mediu de locuit plăcut şi atractiv şi reprezintă un strat suport ideal pentru finisaje.


  • Ratio – Modern şi eficient. Gama Baumit Ratio include tencuieli de ipsos de o calitate excepţională cu aplicare mecanizată. Pe lângă aplicarea extrem de uşoară şi rapidă, acestea au proprietăţi optime de aplicare, suprafaţa finisată conferind un aspect modern.
  • MPI – Versatil & Universal. Tencuielile Baumit de interior pe bază de var-ciment sunt ideale pentru fiecare cerinţă şi sunt uşor de aplicat prin proceduri mecanizate. De asemenea, sunt rezistente la umezeală, iar MPI30 are un timp de uscare excelent.
  • Manu & UNI - precizie şi estetică. Produsele din gama Baumit MANU & UNI sunt simbolul măiestriei autentice. Acestea sunt perfecte ca strat suport şi utilizate ca parte a unui sistem alături de vopselele Baumit, conferă un aspect plăcut, contribuind astfel considerabil la crearea unui factor de confort optim.
Omietka na tehlu

Zidăria de cărămidă

Pentru a asigura o funcționare corectă, zidăria de cărămidă trebuie să fie armonizată cu selecția unei tencuieli corespunzătoare. În funcție de planitate și tip, zidăria de cărămidă se poate tencui cu ajutorul unui sistem de tencuire cu strat unic sau strat multiplu. Alegerea tencuielii depinde și de aspectul dorit al suprafeței, tipul de mediu, caracterul substratului și cerințele pentru funcționalitatea tencuielii.

omietka na pórobetón

Zidărie poroasă

Blocurile poroase se realizează din materii prime naturale. Acestea sunt unități de zidărie exacte, ușoare, cu permeabilitate ridicată a vaporilor. 
Unitățile de zidărie exacte permit și utilizarea tencuielii în strat subțire, pentru tencuială. Grosimile pentru aceste tencuieli de interior încep de la aproximativ 6 mm. Omietka na betón

Substrat din beton

CBetonul face parte din categoria materialelor de construcții cel mai des utilizate. Se folosește, în principal, pentru construcția structurilor portante, buiandrugilor, grinzilor de legătură, pilonilor, plăcilor de plafon, fundațiilor, blocurilor din beton etc. Există o gamă largă de sisteme de tencuială pentru substratul din beton, pentru tencuielile cu aplicare manuală sau mecanizată, constând în straturi multiple, tencuieli subțiri sau șape.

Omietka na Durisol alebo Velox

Materiale din lemn-ciment

În acest moment, există mai multe soluții alternative de zidire. Unul dintre ele este un material ecologic pe bază de rumeguș de lemn. În cauză, se regăsesc blocurile de construcție (de ex., DUrisol) sau panourile duble cu plăci de construcție (de ex., Velox).

Omietka na vysoko tepelnoizolačné murivá

Zidărie cu izolație termică ridicată

WUnitățile de zidire cu proprietăți de izolație termică excelente prezintă parametrii de construcție și fizici diferiți de cărămizile tradiționale, urmând a se acorda o atenție deosebită tencuielii acestora, și anume, pe durata desfășurării întregului proces, de la selecția tencuielii, compoziția sistemului de tencuială și până la soluționarea precisă a detaliilor.

Omietka na vápennopieskové tehly

Cărămizi silico-calcaroase

EAcest material ecologic cu proprietăți acustice excelente și capacitate ridicată de acumulare permite utilizarea unei game largi de tencuieli. Vă recomandăm, în special, tencuielile Klima, pentru reglare superioară a climatului în interior.