Un aspect nou al casei tale
star_border

Un aspect nou al casei tale

Reabilitarea termică corespunzătoare permite nu numai reducerea cantității de energie termică consumată și îmbunătățirea microclimatului interior, dar este și o oportunitate excelentă de a schimba aspectul clădirii și de a insufla prospețime în spațiul casei.

Fiecare fațadă, sub influența multor factori externi nocivi, cum ar fi lumina puternică a soarelui, ploaia, vântul sau smogul, își pierde strălucirea inițială în timp - devine palidă sau întunecată, devine acoperită de murdărie și este acoperită de ciuperci, alge sau mușchi. . Drept urmare frumoasa fațadă inițială este doar o amintire. Cu toate acestea, în timpul reabilitării termice, puteți schimba acest lucru și vă puteți asigura că îi oferiți clădirii o nouă calitate, aceasta va încânta prin aspectul său, iar efectul decorativ obținut va dura ani de zile.    

Estetica este importantă

Fațada creează decorul vieții noastre de zi cu zi, afectează calitatea și bunăstarea noastră. Pentru că ne simțim mult mai bine atunci când stăm într-un spațiu care este atractiv. Mai ales când vine vorba de propria noastră casă. Fațada este o priveliște care ne întâmpină de fiecare dată când ne întoarcem acasă și de foarte multe ori este și un fundal pentru întâlniri cu familia sau prietenii și co-creează o zonă de relaxare. Prin urmare, merită să avem grijă de aspectul său estetic, astfel încât să ne putem petrece timpul într-un loc care să ne permită să ne reîncărcăm cu energie bună. Reabilitarea termică a clădirii combinată cu izolarea pereților exteriori creează o oportunitate excelentă pentru aceasta.    

Posibilități decorative

Să nu uităm că sistemele de izolare nu sunt doar un element de protecție a pereților exteriori împotriva condițiilor meteorologice și a pierderilor de căldură, ci și o modalitate de a crea un design unic al clădirii. Tencuielile structurale în strat subțire utilizate ca strat de finisare sunt disponibile într-o gamă foarte largă de culori - de exemplu, sistemul Baumit Life oferă în prezent peste o mie de culori! Culorile bogate combinate cu posibilitatea de a alege dintre multe structuri creează o mulțime de idei pentru a crea aspectul clădirii.  Găsirea culorii și a structurii perfecte pentru fațadă nu a fost niciodată atât de ușoară. Încercați instrumentele noastre Color Designer și Baumit Color, datorită cărora puteți aplica singur nuanțele și texturile dorite. 
O fațadă frumoasă și curată, care va rezista ani de zile

Cu toate acestea, nu ne pasă de efectul decorativ frumos dacă nu rezistă în timp. Cum va arăta fațada noastră în câțiva ani depinde în mare măsură de tencuiala pe care decidem să o folosim pentru a ne reabilita casa. 

Sistemele de izolare din care puteți alege includ silicon, silicat, silicat-silicon, precum și tencuieli acrilice și minerale. Cea mai justificată alegere din punct de vedere economic pe termen lung sunt tencuielile premium. Fațada finisată cu aceste produse devine foarte rezistentă la condițiile meteorologice nefavorabile și la poluarea aerului, ceea ce înseamnă că nu se murdărește, nu se estompează și nu crește cu ciuperci sau alge. Ca urmare, nu necesită proceduri frecvente de întreținere sau renovare care implică cheltuieli suplimentare.

Prin urmare, atunci când planificați să realizați o fațadă albă, merită să utilizați tencuiala siliconică premium Baumit StarTop, care oferă protecție sporită împotriva murdăriei și a creșterii ciupercilor și algelor. Cea mai recentă propunere de la Baumit este inovatorul Baumit CrystalSet, care este o combinație de tencuială minerală gata de utilizat în pastă și un grund activator. O fațadă realizată cu tencuiala CrystalTop este rezistentă la murdărie, perfectă pentru variantele de culoare deschisă. Acest produs nu garantează doar frumusețe și curățenie de lungă durată, dar, datorită ingredientelor din surse naturale, este și un alt pas către un viitor sustenabil. Cu toate acestea, dacă visăm la o fațadă întunecată care să fie foarte rezistentă la decolorare, aceste așteptări vor fi cel mai bine îndeplinite de tencuiala acrilică premium Baumit PuraTop.

În concluzie, reabilitarea termică ne poate aduce valoare adăugată sub forma unui nou aspect al clădirii și poate introduce o nouă calitate. Alegând o tencuială de fațadă pentru finisarea sistemului de izolație, îl puteți adapta cu ușurință la preferințele estetice individuale, creând o fațadă care nu numai că protejează, ci și iese în evidență prin stil și eleganță, având un impact pozitiv asupra bunăstării și confortului de utilizare a spațiului generat de estetica clădirii.