star_border

Vă prezentăm cele mai frumoase fațade din Europa!

Cu aproape 100.000 de voturi de la pasionații de arhitectură din toată Europa, dezvăluim fațadele care le-au captat inimile.

Top 5 Locuințe unifamiliale

Prezentare generală a primelor 5 locuințe unifamiliale în care toată lumea își dorește să locuiască.

Place 5

Hado Lisicani

Single Family House | North Macedonia

Casă de familie eficientă energetic, cu arhitectură unică. Un accent deosebit îl are locația în care este construită.

Place 4

BIN House

Casa situată în Varșovia, Polonia, a fost concepută pentru o familie de patru persoane pentru care arta este un element important, deoarece este prezentă în viața profesională de zi cu zi a investitorilor. Principalii determinanti arhitecturali sunt: ​​respectarea arborilor mari existenti, amplasarea cladirii in limitele nordice ale parcelei si deschiderea clara a functiilor catre partea de sud a acesteia.

Place 3

Zeytinli Evi

Inspirată de viața mediteraneană, Zeytinli House este situată în zona rurală din Seferihisar, Izmir, în vestul Turciei. În acest tărâm, care dă viață unei vegetații bogate, o biodiversitate largă și specii endemice unice, Satul Gölcük este situat în cel mai înalt punct al dealului.

Place 2

Family House Lučenec

Casa de familie a arhitectului este concepută pentru a satisface nevoile familiei și pentru a crea un mediu de lucru placut. Deși limitată ca dimensiune și acces, masa compactă integrează și un garaj, un pasaj către grădină și un spațiu vitrat pentru munca creativă. Fațada albă este îmbunătățită de aspectul industrial al betonului la vedere.

Place 1

“Plochata“ house

Fațada casei „Plochata” este realizata cu sistemul termoizolant Baumit Open, tencuiala decorartiva NanoporTop și PuraTop 2 K. Culorile sunt NanoporColor în nuanțe 0019 și 0881.

Top 5 Locuințe colective

Prezentare generală a celor mai votate 5 locuințe multifamiliale.

Place 5

Vile Smuk

Multi Family Residential | Bosnia and Herzegovina

Vile Smuk este un complex de apartamente modern în centrul orașului Bjelasnica cu 6 blocuri și o zonă comună de garaj.  Sunt legate de piața centrală din mijlocul complexului. Volumele sunt forme simple cu modificări dinamice ale materialelor de pe fațadă.

Place 4

Arbo Residence

Arbo Residence este locul în care confortul se întâlnește cu designul exclusivist pentru a crea un stil de viață ideal. Construite din materiale de top și folosind cele mai noi tehnologii în domeniu, numeroasele apartamente depășesc toate așteptările cu eleganță, durabilitate, fiabilitate și design exclusivist. Gândit ca un spațiu în care poți avea totul la îndemână, ansamblul rezidențial are restaurante, supermarket, grădiniță, bancă, iar pe strada principală se află un mini mall, dar și un centru comercial.

Place 3

Egremont

Situate pe Church Road din Killiney, Dublin, casele din Egremont sunt clasificate A2 și sunt încălzite de un sistem integrat de încălzire electric pentru unitatile mai mici si unul pe bază de pompe de caldura aer-apă în cele mai mari.  Dezvoltat de Durkan Residential și proiectat de Ruth O’Herlihy a arhitecților McCullough Mulvin, proiectul a beneficiat și de consultanță din partea pionierului irlandez al casei pasive Tomas O’Leary de la MosArt.

Place 2

LAX 151

Noul cartier rezidențial, care se încadrează în structura existentă a zonei, oferă acum infrastructură suplimentară cu spațiu comercial și o grădiniță. Spațiul verde comun cu copaci, piațete, mobilier urban și diverse zone de joacă oferă spațiu valoros de recreere în aer liber. André Heller a fost responsabil pentru planificarea armonioasa a spațiului deschis.

Place 1

KAPITOL Drezdenska

Multi Family Residential | North Macedonia

Dresdenska este o clădire nouă, luxoasă, cu patru etaje, situată într-una dintre cele mai atractive zone din Skopje - Taftalidze. Fiecare dintre apartamente este o combinație de funcționalitate și rafinament, iar aspectul fațadei lasă o impresie a noului Skopje modern.

Top 5 Clădiri nerezidențiale

Prezentare generală a celor mai bune 5 cladiri nerezidențiale conform alegătorilor noștri.

Place 5

Plan G

Non-residential | Austria

Totul dintr-o singură sursă - de la planificare la construcție. Această clădire neobișnuită a companiei nu a fost doar planificată de proprietarul creativ, ci și construită împreună cu angajații săi. Rezultatul este impresionant și combină funcționalitatea cu designul individual. Clădirea de birouri, ridicată pe stâlpi, foloseste tencuiala decoratvia Baumit CreativTop cu aspect ruginit. Asfel, sunt delimitate foarte clar si functional diversele zone functionale ale cladirii.

Place 4

Buffalo and grey cattle shelter

Non-residential | Hungary

Construit pentru vite cenușii și bivoli, acest complex antropomorf și zoomorf pare să fi apărut din pământ. Intrarea principală simbolizează doi bivoli, iar amenajarea grajdurilor amintește de un corn gri de vite. Complexul din „Puszta” arată de parcă ar fi fost mereu acolo.

Place 3

European House of Culture and National Minorities

Non-residential | Bosnia and Herzegovina

Casa Europeană de Cultură și Minorități Naționale va juca un rol important în conservarea și promovarea culturii, istoriei, artei, activităților sociale, tradiției, dar și a diversității în cadrul societății.

Place 2

Tove Jansson School & Kindergarden

Non-residential | Austria

Această clădire impresionantă, unde se află o școală primară și o grădiniță, creează un loc în care educația, comunitatea și bucuria merg mână în mână. Încurajează nu numai un transfer de know-how, ci și un tratament responsabil al mediului nostru. Zonele multifuncționale precum zonele de luat masa, sălile de lucru și de exerciții, bibliotecile etc. sunt folosite de toată lumea.

Place 1

Balçova Cemevi

Această structură monolitică, concepută urmând ghidurile tradiționale, a fost construită ca lăcaș de cult Alevi, care au trăit în secret până de curând. Este produs cu accent pe caracteristicile fundamentale ale învățăturilor Alevi.
 

Top 5 Renovări termice

Prezentare generală a celor mai bune 5 proiecte de renovare termică conform voturilor publicului.

Place 5

Anthonys Way

Proiectul nostru se remarcă prin utilizarea inovatoare a produselor Baumit. În ciuda provocărilor inerente unor astfel de proiecte, echipa noastră a depășit obstacolele legate de planificarea și execuția strategică. Integrarea perfectă a materialelor de izolație și aplicarea meticuloasă a finisajelor Baumit a dus la un rezultat coeziv și izbitor vizual. 

Place 4

Tideways

Această casă de familie este situată pe malul râului Owenabue, care se află la câteva mile în amonte de Crosshaven, County Cork. Fosta casă a legendarului yaht-man și om de afaceri Denis Doyle și a soției sale Mary. Locuința de la malul apei este alcătuită din grădini mari, o casă cu două etaje de 520 m² și propriul debarcader/heliport. Scopul proiectului a fost de a-și îmbunătăți eficienta energetică. Arhitectul a ales Baumit ca furnizor de sistem, datorită calității și reputației sistemului pe care l-a utilizat în Irlanda în ultimul deceniu.

Place 3

The Holly

Noile utilizări și designul impresionant al fațadei creează un nou punct central în această zonă foarte frecventată. În cursul renovării, fațadele au fost reproiectate, creând un aspect contemporan. Deschiderile generoase asigura ca cladirea sa fie bine luminata si creeaza o relatie puternica intre spatiile interioare si cele exterioare. Renovarea va face din „The Holly” o nouă atracție pe Heiligengeistplatz și un reper în centrul orașului.

Place 2

Vivienda unifamiliar Aravaca

Casă unifamilială cu două etaje situată într-una dintre cele mai bune zone din Madrid, Aravaca. Clădirea este formată din două etaje și volume diferite, cu accente la toate îmbinările. Renovarea acestei case unifamiliale vine din ideea reînnoirii estetice a fațadei originale din cărămidă aparentă din 1998, păstrând în același timp un stil clasic. În plus, scopul este de a îmbunătăți izolația termică și acustică, de a îmbunătăți ratingul de eficiență energetică și de a o face mai durabilă.

Place 1

House Center

Thermal Renovation | North Macedonia

Casa a fost construita in anii 30 ai secolului trecut intr-un frumos stil neoclasic cu solutii arhitecturale foarte interesante. Familii eminente au locuit aici timp de decenii. Pentru o perioadă a fost și sediul consulatului britanic. La cutremurul care a lovit Skopje în 1963, casa a rămas neavariată.

Top 5 Restaurări istorice

Prezentare generală a celor mai bune 5 proiecte de restaurări istorice alese la votul publicului.

Place 5

The Pea

Fosta fabrică istorică de decojire a mazării construită în 1896 – o clădire industrială fascinantă în cultura arhitecturală – astăzi găzduiește o școală primară și un centru de evenimente. Printr-o remodelare durabilă, istoria clădirii a fost transferată într-un prezent lizibil, într-un mod proaspăt și prietenos.

Place 4

Bistrik railway station

Historical Renvovation | Bosnia and Herzegovina

Gara Bistrik a fost construită în 1906, când a fost finalizată construcția Căii Ferate de Est, de la Saraievo la Uvac. În 1973, clădirea gării Bistrik și-a pierdut complet semnificația de bază. A fost declarat Monument Național al BiH în 2006. Renovarea a început în octombrie 2020.

Place 3

JugendKunstSchule

Fosta clădire a oficiilor poștale, care este liberă din 2006, se află în posesia municipalității Frankenberg/Saxonia din 2016. Aceasta a fost renovată pe scară largă și special pentru a fi folosită în viitor ca școală de artă pentru tineret.

Place 2

Royal Palace Hotel

Situat pe str. Brezoianu colt cu Constantin Mille, Hotelul „Royal Palace”, este o cladire eclectica cu elemente Art Deco si o interventie arhitecturala interbelica radicala asupra unei cladiri mai vechi din anii 1880 -1885. În această clădire, după 1892, a funcționat Școala Societății de Arhitecți din România. Clădirea a fost reproiectată de arhitectul francez Ernest Dorneaux în 1927.

Place 1

Otto Wagner SCHLEUSENGEBÄUDE

Fosta clădire de ecluză – o bijuterie a art nouveauului vienez – a devenit sediul MA45/Vienna Waters. Reabilitarea fațadei cu părțile sale ornamentale sa bazat pe starea istorică originală. Rezultatul este un act de echilibru reușit între aspectul istoric și utilizarea contemporană.

Top 5 Textura finisajului

Prezentare generală a celor mai uimitoare 5 texturi de fațadă alese.

Place 5

VINO.TAKE

Situat în podgoriile din sud-estul Stiriei, »VINO.TAKE« seamănă cu o sculptură în armonie cu culorile peisajului din jur. Tonuri de culoare pământii peste tot – de la ipsos la oțel la beton. Podgoria oferă un peisaj elegant și modern atât în ​​interior, cât și pe terasa panoramică spectaculoasă.

Place 4

Rhouse2

Fațada monocromatică compactă a casei unifică trio-ul de blocuri de operare și ascunde o structură interioară variată. O parte importantă a conceptului este legătura dintre locuit și exterior prin suprafețe extinse vitrate și o terasă acoperită. Soluția materială evidențiază liniile drepte, ritmul și gradația arhitecturii.
 

Place 3

Mill Chalets

Lângă moara istorică Cselley – un cunoscut centru cultural și de evenimente – au fost construite șapte „case de moara” în mijlocul peisajului rural din Panonia. Aceste clădiri noi se îmbină perfect cu ansamblul istoric al morii Cselley. Factorul decisiv aici este proiectarea de succes a fațadei folosind o tehnică clasică de nămol. Designul spațiilor exterioare completează perfect conceptul de ansamblu. Interioarele cabanelor sunt de asemenea surprinzătoare: fiecare cabană aduce o culoare diferită vieții liniștite (de vacanță).

Place 2

Villa Dr. Tomevski

Stunned by Texture | North Macedonia

Această vilă modernă este situată într-o zonă liniștită din Skopje, în cartierul de elită Bardovci. Proprietatea are o amenajare practica, mult spatiu deschis pe un teren plat si cu o priveliste frumoasa asupra muntelui Vodno.
 

Place 1

WAG 23

Clădirea este o nouă interpretare a casei orașului, similară cu zona centrului istoric al orașului. Volumul a fost împărțit în două structuri – aripa rezidențială închisă delimitată vizual cu suprafețe/material de suprafață neobișnuit și aripa de acces deschisă, vitată, în cofraj din lemn. Culorile clădirii au fost reduse în mod deliberat la alb/negru. Pe zonele sudice ale acoperișului au fost instalate sisteme fotovoltaice pentru auto-aprovizionare. Acoperișul ieșirii din parcarea subterană a fost înverzit pe scară largă.