Lucrările de construcție în zilele caniculare – la ce factori ar trebui să fiți atenți?


În industria construcțiilor, pe lângă materiale de înaltă calitate, planuri de dezvoltare adecvate și experiența angajaților, vremea este de asemenea importantă. Soarele și temperaturile ridicate constituie adesea un obstacol în continuarea lucrărilor. Producătorii de produse chimice pentru construcții indică limita superioară de siguranță pentru produsele lor, care este de obicei de 25°C. Lucrările de construcție pe vreme caldă pot provoca multe consecințe neplăcute.

Lucrările de construcții și temperaturile ridicate

În cazul lucrărilor care folosesc materiale uscate pentru a fi amestecate, această problemă aproape că nu apare - este suficient să folosiți o cantitate mai mare de apă, care leagă produsul. Situația devine însă dificilă atunci când trebuie să folosim materiale cu adaos de dispersii care își așteaptă rândul în folie. S-ar putea să nu observăm imediat consecințele, deoarece acestea vor deveni vizibile abia după câțiva ani. Vina cade apoi asupra investitorilor și producătorilor - nimeni nu își amintește că lucrarea a fost efectuată la o temperatură prea ridicată.
O cantitate adecvată de apă este necesară pentru a crea amestecurile materialelor de construcție. La temperaturi ridicate se poate evapora sau poate fi absorbită în substrat. Acesta este unul dintre motivele pentru obținerea unor parametri incorecți ai mortarului are ca rezultat prăbușirea și crăparea ulterioară. Lucrările de construcție pe vreme caldă favorizează fenomenul de uscare prea rapidă a mortarelor și prelucrarea dificilă a materialului preparat.

Lucrările de construcții pe vreme caldă - cum să evitați greșelile?

Înainte de a utiliza materiale de construcție, merită să citiți descrierea de pe ambalaj. Deși citirea manualului de utilizare pare a fi un pas de bază, mulți oameni încă nu respectă regulile prezentate în acesta. Aceasta este o greșeală deoarece numai utilizarea produsului în conformitate cu recomandările producătorului garantează că vor fi atinși parametrii specifici. În aproape toate celelalte cazuri, vina pentru erori revine utilizatorului. Lucrul la o temperatură prea ridicată este un motiv pentru a respinge reclamația - nu merită să riscați aparenta economisire de timp deoarece aceasta duce la defecte semnificative.
 
Pentru a efectua corect lucrarea, în conformitate cu instrucțiunile producătorului, trebuie să opriți ceea ce faceți și să așteptați până când temperatura scade la un nivel adecvat. De asemenea, puteți face eforturi pentru a reduce puțin încălzirea fațadei. O soluție bună este să începeți lucrul dimineața, să folosiți plase pe schelă și să înmuiați pereții înainte de tencuială. Acest tip de îngrijire este necesar mai ales în primele zile de întărire a materialului.

Urmați recomandările de pe instrucțiuni

Lucrările de construcție trebuie efectuate în condiții meteorologice adecvate. Contrar aparențelor, problemele cu prelucrarea materialului apar mai des vara decât iarna. În lunile reci, ar trebui să aveți grijă în special la înghețuri - apa înghețată crește în volum, ceea ce poate duce la deteriorarea materialelor individuale. Cu toate acestea, temperatura moderată ajută la menținerea umidității adecvate și a vitezei de setare adecvate, permițând efectuarea de corecții.