Pot pereții netezi să susțină reglarea microclimatului?

Pereții finisați neted și vopsiți într-o culoare aleasă sunt cu siguranță cel mai comun tip de amenajare a locuinței. Cu toate acestea, rețineți că alegerea vopselei potrivite nu este totul - umplutura potrivită joacă un rol la fel de important. Merită să vă asigurați că tencuiala selectată pentru pereți se va distinge atât prin calitatea impecabilă, cât și prin impactul pozitiv asupra bunăstării membrilor gospodăriei și a microclimatului.

De ce merită să avem grijă de pereții netezi din casa noastră?

Unele estimări spun că ne petrecem până la 90% din timp în interior. Progresul în domeniul construcțiilor a făcut ca clădirile construite în prezent să fie din ce în ce mai etanșe. Această proprietate, deși dezirabilă, printre altele, din perspectiva facturilor la încălzire, nu are un impact pozitiv asupra bunăstării noastre. Atunci când căutați o soluție optimă pentru acest impas, merită să luați în considerare Baumit IonitFinish - este o tencuială care reglează microclimatul și asigură nivelul adecvat de umiditate în cameră.

Baumit IonitFinish sprijină sănătatea 

Baumit IonitFinish este un amestec modern de minerale, var și apă, care a fost îmbogățit cu aditivi inovatori. Alegând acest tip de tencuială pe pereți, vom câștiga o suprafață solidă și netedă pentru vopsire, pentru care reglarea umidității în încăperi nu este o problemă - asigură o difuzie foarte bună a vaporilor de apă, datorită căreia peretele poate "respira". Mai mult, tencuiala, care reglează microclimatul, colectează excesul de umiditate și o eliberează în aer în cazul deficienței sale.

Pereții netezi, acoperiți cu chit Baumit IonitFinish, asigură umiditatea la un nivel optim pentru om, între 40 și 60%. Reglarea umidității este extrem de importantă – nivelul prea ridicat, cauzat de gătit, spălat, favorizează apariția diferitelor probleme de sănătate și formarea mucegaiurilor-ciuperci. Aerul prea uscat poate contribui la infecții respiratorii. Atunci când alegem tencuiala IonitFinish pentru pereți, asigurăm echilibrul umidității în spațiul de locuit.

Reglarea microclimatului nu este totul

Când discutăm despre avantajele Baumit IonitFinish, este imposibil să ignorăm proprietățile sale fizice. Este o tencuială care poate fi folosită atât în lucrări de construcții cât și în renovări. Se caracterizează prin proprietăți funcționale și de lucru bune, datorită cărora este utilizat cu succes pentru umplerea rosturilor și umplerea netedă a suprafețelor din gips-carton, tencuieli interioare minerale și beton.

Alegerea acestui produs ar trebui luată în considerare de către persoanele cărora le pasă de un grad ridicat de netezime și alb, combinat cu o estetică și durabilitate impecabile. Consistența cremoasă și formula unică fac Baumit IonitFinish ușor de aplicat și gata de utilizare imediat după deschiderea ambalajului.

Tencuiala sănătoasă pe pereți nu este totul

Merită să subliniem că alegerea chitului potrivit este doar primul dintre cei doi pași care ne vor apropia de obținerea unor încăperi cu un microclimat prietenos. A doua etapă este aplicarea vopselei minerale Baumit IonitColor, care produce ioni naturali în aer, curățându-l de praful fin și polen. Pereții netezi, finisați cu produse din seria Ionit, reduc de asemenea cu 60% din aerosolii emiși în timpul respirației sau vorbirii, care sunt purtători de viruși.

Combinația dintre ambele produse Baumit Ionit duce la o creștere semnificativă a calității aerului în casele noastre și are un impact pozitiv asupra sănătății noastre. Eficacitatea lor a fost confirmată de teste independente - atât vopseaua Baumit IonitColor, cât și umplutura Baumit IonitFinish au primit marca de calitate natureplus®. Acest simbol este acordat numai produselor ai căror parametri îndeplinesc cerințe stricte privind protecția sănătății rezidenților, dezvoltarea durabilă și protecția mediului.