star_border

Life Challenge:

Fațada Europeană Baumit

O fațadă este fața unei case și arată stilul oamenilor care locuiesc în ea. Scopul Baumit Life Challenge este de a arăta că există o mulțime de potențial valoros și creativ în ipsos și combinații cu diferite materiale, textură, formă și culoare.

Life Challenge – Competiția

IÎn 2012, Baumit a introdus „Life” – cel mai mare program de culoare din Europa pentru fațadă. Imaginația, măiestria și culorile ne-au adus la ideea de a crește gradul de conștientizare despre arhitectură și design bun pe fațadă: s-a născut Baumit Life Challenge! 


După succesul primei ceremonii de premiere din 2014 la Viena (Austria), Baumit Life Challenge are loc la fiecare doi an pentru a sărbători și a premia cele mai bune fațade din Europa. Aproximativ 500 de invitați din toate cele 25 de țări Baumit sunt atrași de acest eveniment, cu cei mai buni arhitecți, investitori și parteneri Baumit.

Cum sunt aleși câștigătorii

Peste 300 de proiecte din toate țările Baumit sunt evaluate de un juriu de înalt calibru format din 13 experți independenți înainte de finală. Cele 6 fațade cu cele mai bune cote din fiecare categorie vor fi calificate drept „nominalizați” la ceremonia de acordare a prețului final. Chiar înainte de eveniment, juriul va alege câștigătorii finali din fiecare categorie, precum și câștigătorul Life Challenge Award – cea mai bună dintre cele mai bune fațade.

Pe lângă ratingul oferit de experți există și un vot public, unde fiecare poate evalua fațadele sale preferate. Votarea publicului începe cu aproximativ 2 luni înainte de acordarea premiului. 

Șase Categorii

Acestea sunt categoriile Baumit Life Challenge.

Istoria Life Challenge

Datorită succesului primului premiu din 2014 la Viena, Baumit celebrează cele mai bune fațade din Europa la fiecare doi ani.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Premiul Life Challenge 2021 a fost acordat Muzeului MO din Vilnus (LT). Arhitecți: „Studio Libeskind” și „Do Architects”. Constructor: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovacia a găzduit al treilea eveniment la Filarmonia din Bratislava. Peste 320 de proiecte au fost evaluate de juriul în 2018, făcând Spania câștigătoare.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 de la Madrid a atras peste 400 de arhitecți, dezvoltatori și aplicatori din 21 de țări. O fațadă slovacă a luat acasă premiul principal.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Primul premiu din Viena, Austria a fost evenimentul de lansare. Un juriu internațional de experți format din 15 arhitecți selectați a acordat o fațadă spaniolă drept câștigător al Life Challenge în 2014.

Ai un proiect care iese în evidență?

Dacă dețineți, ați construit sau proiectat o clădire cu o fațadă Baumit care are ceea ce este necesar pentru a câștiga la una dintre categorii sau chiar premiul principal, atunci contactați-ne și trimiteți-o pentru următoarea ediție a Life Challenge în 2024. Noi așteaptăm cu nerăbdare vești de la tine!