„Vrem ca oamenii să trăiască confortabil în casele lor.
Produsele noastre se bazează pe cercetările din Viva Park"

Mag. Robert Schmid, foundatorul proiectului Viva Research Park 

Parcul de cercetare Viva este cea mai mare unitate de cercetare din Europa pentru studii comparative ale materialelor de construcție.
 

Obiectivul său principal este să măsoare și să evalueze cu precizie impactul diferitelor materiale de construcție asupra confortului de locuit prin simularea comportamentului tipic al utilizatorului.

Cum s-a făcut cercetarea.

Am început să colectăm date în 2015, când au fost construite primele 10 case. Toate casele au fost construite cu aceleași dimensiuni interioare: 3x4 metri și 2,8 metri înălțime. Fiecare este compus dintr-o cameră, toate au o fereastră și o ușă. Pereții, precum și straturile exterioare și interioare ale caselor au fost construite cu diferite materiale de construcție precum beton, cărămidă, lemn și diferite finisaje interioare și exterioare.

Casele sunt aranjate într-o grilă specială pentru a se asigura că primesc aceeași cantitate de soare. Casa nr. 8 a fost gândită pentru măsurarea condițiilor externe: temperatură, vânt, umiditate etc. Un centru de date colectează continuu date brute de la toate casele. Casa nr. 5 este utilizată în prezent ca o casă de testare pentru noile produse Baumit. Parcul de cercetare a fost extins cu alte 3 case din cărămidă și beton celular în 2018 și 2019 pentru continuarea cercetărilor.

În fiecare casă există 33 de senzori care măsoară 10 parametri diferiți. Pe parcursul a doi ani de măsurare, au fost colectate 5 milioane de elemente de date.

33

SENZORI

10

PARAMETERI DIFERIȚI

+5

MILIOANE DATE

Analiza rezultatelor.

Parcul de cercetare Viva a fost înființat în 2014 în cooperare și conform cerințelor științifice ale următoarelor institute:

Universitatea de Medicină din Viena
(Departamentul Igiena Mediului si Medicina Mediului)
IBO
(Institutul Austriac pentru Biologia și Ecologie a Construcțiilor)
FH Burgenland
(Universitatea de Științe Aplicate)


Exploatarea cercetării.

În funcție de sarcină, rezultatele finale sunt verificate și evaluate de mai multe institute externe care apoi sunt aplicate în diferite domenii:

Putem evalua punctele forte și punctele slabe ale tipurilor de construcție și ale materialelor de construcție.
Putem oferi clienților sfaturi și soluții specifice pentru fiecare problemă.
Desigur, testăm propriile noastre produse și soluții Baumit pentru a le demonstra efectele.

Rezultatele sunt, de asemenea, folosite de Departamentul nostru de Cercetare & Dezvoltare pentru îmbunătățirea produselor existente și dezvoltarea de produse noi.

Studiu de caz 
Încălzirea pe timpul verii.

află mai multe

Studiu de caz 
Frigul pe timpul iernii.

află mai multe

Studiu de caz 
Umiditatea interioara.

află mai multe


Comparație